sunnuntai 25. syyskuuta 2016

NELJÄS VIIKKO 38 à la Maria


Tällä vuosikurssilla on monipuolisesti porukkaa, sillä ikähaitarimme on 20-40 -vuotiaaseen, sekä henkilökohtaiset tanssitaustamme ja tasomme vaihtelevat. Itse olen sellainen "kehittyvä" persoona lähes olemattomalla tanssikokemuksella. ;). Mikään ei tunnu sujuvan mun kropassa tanssin suhteen. En halua luovuttaa, mutta mussa tuntuu sitkeästi elävän jotain mennyttä ajatustasolla ja se tuottaa vastahankaa. Kuitenkin osa musta pitää siitä että joutuu joka viikko painimaan niin mielen kuin kehon kanssa, unohtamatta välillä valloittavia kyvyttömyyden tunteita. Innolla odotan seuraavaa kirjoitusvuoroa, kehittyneitä ajatuksiani.

Neljä viikkoa on kulunut ja olen kiitollinen, että olen olemassa juuri nyt täällä em. haasteistani huolimatta. Rakastan tätä paikkaa, ensimmäistä kertaa aikuiselämässäni tunnen saavani olla vapaasti luova ihminen ilman korostunutta velvollisuuksista stressaamista. Kipuilen jo nyt tämän loppumisesta. En halua täältä pois, haluan loopata tätä vuotta kunnes kasvan todelliseksi aikuiseksi joka ei sensuroi lasta sisälläni.

Tämä viikko meni mukavasti opettajamme sairastellessa ja siitä sykkineestä omatoimisuudessa johon kuului hyvää kommenttia saanut venyttelytuntimme. Joka maanantai viimeinen tuntimme on venyttelyä ja se on avoin kaikille. Koska nyt Heli oli poissa, oli kyseinen tuokio vaarassa peruuntua, joten päätimme ottaa ohjat käsiimme ja pitää avoimen venyttelyn opiskelijanvoimin. Lähdimme ex tempore suunnittelemaan venyttelytuokiota, jonka alkulämmittelyyn saimme inspiraation englanninopettajalta. Laadimme siihen helpon, mutta kokonaisvaltaisen liikesarjan David Bowien kappaleen Let's Dance tahtiin. Tämän jälkeen otimme matot ja ringissä Satun (edellinen kirjoittaja) ohjauksella ja mun erittäin pätevällä englannin tulkkauksessa (mm.Jenkeistä tuleva englanninopettaja oli mukana) ojennuimme tuttuihin asentoihin. Lopussa kysyimme erikseen toivottuja venytyskohteita ja Satu ohjeisti hyvät liikkeet niihin.
Päivän päätteeksi kokoonnuimme Aino Voipio -saliin tanssilinjalaisten kanssa katsomaan Bolshoi Babylon -dokumenttia ja loppukevennykseksi analysoimme hidastettua kolmiloikkaa.


Tiistaina Helin sijasta meillä oli Markon tunnit. Teimme baletin tankosarjoja, jotka syyhyävät muokata kankeaa varttani. Pidän baletista vaikka peiliin katsominen mm. arabesqueta tehdessä polttaa reikiä verkkokalvooni. Myös poikkilattiat ja adagiot olivat epätoivoisesti kaivautumassa ruumiiseeni. Didaktiikka meni hyppytekniikkaa läpikäydessä. Tykkään hypyistä, en tosin vielä saa sitä sukkapuikkoa derrieriini.
Jazzissa teimme mm. lämmittely- ja loppusarjat jotka on kuta kuinkin jokseenkin aika lailla hyvänä päivänä muistissa, vaikkakin rytmissä pysyminen on tuulen viemää vielä.
Iltapäivästä olin järkkäilemässä oppilaskunnan ekoja rientoja, jotka sujuivat odotuksista huolimatta muikeasti. Askarrutti, että saadaanko väkeä ja mitä seurapelejä kannattaa ottaa ohjelmaan. Lähes turhaan! Saimme kuka minä olen -leikillä ihmiset lämmitetyiksi - tai kylmetetyksi (alkuilta meni ulkona) ja loppuillasta kaksi valetta ja yksi totuus -peli olivat tarpeeksi ohjelmaa suuren joukon takia. Meitä oli ollut melkein 20 henkeä, jokainen sai etsiä itseään ja kuorruttaa totuuttaan valeilla. Itsellänihän oli erityisen hauskaa, kukaan ei uskonut mulla olevan kaksi hevosta, mutta kyllä että olen kolaroinut auton, se kyllä on totta, aivan. Käteen ja sydämeen jäi mielenkiintoisia ihmisiä ja mielenliikkeitä.

Keskiviikkona aamu meni omatoimisesti, kunnes Heli kykeni kynnelle ja teimme nykärissä lattiasarjoja ja jazzissa Helin sarjaa sekä poikkilattiaharjoituksia. Kun nykäriä ja jazzia pitävät monet opettajat, menee välillä sekaisin siitä missä sarjassa oltikaan kenenkin tunnilla. Onneksi usein riittää muistaa ensimmäiset liikkeet kun lihasmuisti jatkaa...tanssissa harjaantuneimmilla.
Iltapäivästä kävimme tarkemmin venyttelyä sekä teoriaa keskivartalon lihaksista ja rintakehän luista. Että tätä teoriaa sitä vaan haluaisi enemmän.

Torstaina baletissa lämmittelimme tankosarjoilla jonka jälkeen jatkoimme adagiolla ja poikkilattiaharjoitteilla.  Didaktiikka meni mm. epäloogisisiin kääntymissuuntiin hajotessa. Jazzit aikalailla samat kuin torstaina + meille tuli vain torstaisin osallistuva uusi opiskelija, ketä on valmistunut paritanssin opettajaksi, mutta on hakemassa lisää tietotaitoa ammattiinsa.
Iltapäivästä kävin heittämässä kurssikavereita kotimatkalle ja kirjottelin saunan takana olevalla terassilla.
Viikonloppuna täällä oli häät, joten salissa työskentely oli poissuljettu viikonlopulta. Onneksi Forssa kutsui ja sain kokea toisenlaisia sfäärejä hetken.


Samma på musik och foto


https://www.youtube.com/watch?v=evDYO54uaTI 

https://www.youtube.com/watch?v=r08xhL0jI1Q


https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjASano ei pókemoneille ja kyllä taukoneulomiselleEi kommentteja:

Lähetä kommentti