sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Viides viikko

Viides viikko pärähti tehokkaasti käyntiin meille uuden opettajan Veran astuessa puikkoihin. Hän opetti meille balettia, nykytanssia ja improvisaatiota. Jokaisella tunnilla toistuva teema oli keskivartalon kontrollin säilyttäminen liikkeestä toiseen ja siitä opettaja muistutteli tasaisin väliajoin. Balettia ja nykäriä treenattiin Veran tunnilla hyvin perusteellisesti ja samoja harjoituksia toistettiin todella paljon, jotta ne pinttyisivät lihasmuistiimme. Improvisaatiossa keskityttiin paljon liikkeen ajoitukseen, artikuloimiseen ja rytmittämiseen, jotta tanssiminen näyttäisi tasaisen tylsän puuron sijaan yllätykselliseltä ja kiinnostavalta katsojalle. Toinen improvisaatiotuntien teemoista oli tilan hyödyntäminen ja tanssijan tilaan sijoittumisen merkitys. Opin Veran tunneilla hurjasti uutta ja pidin siitä, että toistoja tehtiin paljon ja tehokkaasti.

Liikunta ja sporttinen elämä jatkui tällä viikolla tanssituntien ulkopuolellakin. Pääsimme hyödyntämään paikallisen kuntokeskuksen ryhmäliikunta tarjontaa ilmaislipuilla. Itse kävin tehokkaana naisena kahdella eri tunnilla, Body Combatissa ja reisi-peppu-vatsa- jumpassa. Lisäksi sovimme luokan kanssa, että venytellään kerran viikossa porukalla, jotta venyttelyt tulisi tehtyä. Venyttelyn ohessa katsotaan isolta valkokankaalta leffoja, joita muutkin koulun opiskelijat ovat tervetulleita katsomaan.


Loppuviikosta kyllä huomasi kropan olevan todella tukossa kaikesta rehkimisestä, joten rentouttava viikonloppu tuli kyllä todella tarpeeseen. Viikonloppuani lähdin viettämään kotikaupunkiini Jyväskylään, mutta valitettavasti matka ei sujunut ilman kommelluksia. Olin katsonut bussiaikataulut väärin ja menin väärään aikaan bussipysäkille kaatosateeseen odottamaan. Mokani tajutessani aloin epätoivoisesti liftata toivoen, että joku nappaisi minut siitä pellonvierestä kyytiin.  Onneksi eräs herttainen eläkeläismies huomasi ahdinkoni ja vei minut Huittisten bussiasemalle, josta pääsin seuraavaan bussiin. Super paljon kiitoksia vielä hänelle!!! Pelastit viikonloppuni  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti