sunnuntai 2. syyskuuta 2018

"Polku tulevaisuuteen alkaa tästä!"

Se ois nyt ensimmäinen viikko takana tanssitaidelinjalla. Jalkoja on ojenneltu baletissa, lattialla pyöritty nykytanssissa. Keho on arkana, polvet mustelmilla ja hymy sydämessä. On ollut todella mielenkiintoinen viikko. Sukelsimme eri tanssilajien maailmaan ja olen oppinut paljon vain muutamassa päivässä.

Saapuessani koululle sunnuntai-iltana, koulun piha oli tyhjä ja aloin perheeni kanssa miettiä, että ollaanko me nyt täällä oikeana päivänä:D.Oli helpotuksekseni oikea päivä, olimme vain saapuneet todella aikaisin.

 Sain avaimet huoneeseeni ja menimme yhdessä perheeni kanssa järjestelemään huonettani ,pyyhittiin pintoja ja laitettiin tavaroita paikalleen. Perheeni lähdettyä söin vielä iltapalan, kävin suihkussa ja menin unten maille jännittäen mitä seuraava päivä toisi tullessaan.

Päivä alkoi maittavalla aamiaisella ja infotilaisuudella. Tilaisuuden jälkeen kaikki opiskelijat paritanssi-ja tanssitaidelinjalta kuljimme yhdessä ja meille esiteltiin koulun tilat. Teimme myös pari hauskaa tutustumisleikkiä yhdessä. Lopuksi jakauduimme omien kurssiemme ryhmiin ja kävimme läpi lukujärjestystä ja kysyimme asioita, jotka askaruttivat. Se oli pehmeä lasku tähän uuteen opintovuoteen.

Seuraavaa aamua odotin innolla, koska edessä olisi ensimmäiset tanssitunnit! Tiistai-amu alkoi klassisella baletilla italialaisen opettajan ja oppilaiden kanssa. Sen jälkeen meillä oli nykytanssia ja jazz-tanssia oman opettajamme kanssa. Aloimme myös työstämään kompositiota, jossa loimme yhteisen koreografian parin kanssa käyttäen meidän nimiemme kirjaimia. Kaikenlaisesta sitä saakin luotua koreografian!

Muuta mieleenpainuvaa menneeltä viikolta oli näiden samojen kompositioiden siirtäminen muuhun ympäristöön. Tehtävänä oli sisällyttää ympäristö kompositioon, miettiä miten ympäristöä voisi käyttää esityksessä mukan? Oli mielenkiintoista seurata kuinka meidän yksinkertaisista liikkeistä syntyi kokonainen esitys, jolla oli jotain sanottavaa.

Oli myös ihana kokemus kun tortaina aamulla läksimme nurmelle joen viereen tekemään kehonhuoltoa ja muistan sen hetken kun vain makasimme patjoilla, taivas oli kirkas, aurinko lämmitti pehmeästi kasvoja ja linnut visersivät. Aamu ulkona virkisti mieltä ja kehoa mukavasti.

Sellaista jäi mieleen tältä viikolta.

Nyt innolla uutta viikkoa kohti!

Otsikko on lainaus sivustolta www.lansisuomenopisto.fi/kurssit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti