maanantai 12. maaliskuuta 2018

tammikuusta maaliskuuhun


Kahden viikon joululoma tuntui tarpeelliselta, tarvitsin lepoa ja aikaa läheisteni kanssa.  Saimme opistolta viikoksi etätehtäviä joista yksi oli valmistella esitelmä valitsemasta jazz tanssin vaikuttajasta. Tein esitelmäni Bob Fossesta.
Tammi ja helmikuu meni todella nopeasti mutta siihen mahtui vaikka ja mitä. Loman jälkeen minulla oli tunne että jokin itsessäni oli muuttunut. Tietoisuus omasta kehosta, tieto tanssista, oma liike tuntui olevan jonkinlaisessa murroksessa tai käännekohdassa, olin hyvällä tavalla hämmentynyt.
 Markon opetus vaihtui torstailta maanantaihin. Jatkoimme balettia, jazzia, sekä showtanssia. Helin kanssa aloitimme vuoden opiskellen pitkiä päiviä tanssihistoriaa. Kävimme läpi baletin historiaa, jazzin historiaa josta pääsimme modernin tanssin historiaan josta vielä post moderniin tanssiin jota jatkamme edelleen. On lisännyt omaa ymmärrystä tanssiin saada tietoa sen historiasta. Olemme näillä tunneille myös katselleet videoita eri vuosikymmeniltä ja dokumentteja. Muistan hauskan tehtävän jossa meidän tuli valita joku modernin tanssin pioneereista ja imitoida lyhyt pätkä jostakin heidän kuuluisasta teoksestaan. Valitsin Mary Wigmanin ja hänen soolonsa nimeltä Pastorale.

                                          Kuvassa Mary Wigman teoksessaan Pastorale.


Niina joka on linjallamme työharjoittelussa piti aluksi pilates tunteja ja alkoi jossain vaiheessa opettamaan jazzia. Mukaan on mahtunut jälleen myös vierailevia maikkoja. Janne Aspvik joka on nimennyt oman tanssi/liike harjoituksen nimellä Impetus Motus. Päivät olivat erittäin fyysisiä mutta niistä sai hyvän startin treenille. Pidin myös paljon hänen tanssistaan sillä siinä näkyi selkeästi vaikutteet taistelulajeista.
 Alhaalla lainaus hänen netti sivuiltaan impetusmotus.comMy teaching is steeped in influences of people I´ve worked and studied with and also in my interest in martial arts. I´ve taken these influences, merged and morphed them into something that I at the moment call “Impetus Motus – Impulsive Movement Workshop”. I take the time to thoroughly warm up the body with a focus on spatial awareness, grounding, projecting and spinal work. Followed by floor work, movement sequences and/or improvisation. The workshop is suitable for dancers, circus artists and movement enthusiasts.” – Janne Aspvik

Toinen vieraileva opettaja oli Vera jonka kanssa syvensimme taitojamme ajatellen sommittelua koreografiassa. Harjoittelimme tilan sommittelua erilaisin keinoin sekä teimme paljon improvisaatiota. 

Kolmantena opettajana vieraili Tiina jonka kanssa erilaisia improvisaatio harjoituksia ja hän jakoi itselleen tärkeäksi löytyneen keinon tehdä koreografiaa eli erilaisia liike-kirjoitus tehtäviä. Käytimme myös ääntä improvisaatiossa ja mielikuvitusta. On virkistävää nähdä ja kuulla useita opettajia ja ymmärtää että on loputtomia tapoja ja tyylejä tehdä asioita. 
Olemme lisäksi saaneet laulu opetusta joka alkoi teorialla josta siirryimme hengitysharjoituksiin ja tähän mennessä olen (yrittänyt) :D laulaa muutaman oikean nuotinkin. Kyseessä on Bel canto joka Terminä kuvailee varsinkin italialaisessa oopperassa 1800-luvulla kukoistanutta laulutyyliä, joka korostaa mahdollisimman kaunista äänensävyä ja vokaalista virtuositeettia.

Eräänä viikonloppuna olimme Turussa parin päivän kehonhuolto seminaarissa. Kuuntelimme luentoja fysioterapeuteilta mm. hengityksen ja palautumisen tärkeydestä. Ammattilaisia niin sirkus kuin tanssi aloilta puhuivat omista harjoitus menetelmistään ja minkälaiset asiat auttavat heitä pysymään fyysisessä työssä hyvinvoivana taiteilijana.  
 Viikko sitten maanantaina koulullemme tuli valokuvaaja sekä ohjaaja tekemään taidetanssilinjastamme sekä ensivuonna alkavasta paritanssi linjasta mainos videota. Osallistuimme molempiin. Kuvaukset kestivät aamusta iltapäivään, hauska nähdä millainen puolenminuutin lopputulos on.                Kuva kuvauspäivästä, ylhäällä Markon jazz tunti, alavasemmalla paritanssilinja ja alhaalla oikealla draama english linja harjoittelemassaEi kommentteja:

Lähetä kommentti