lauantai 25. helmikuuta 2017

Tanssi luillasi!


Viikkomme alkoi uuden opettajamme Tiinan johdolla katutanssin merkeissä. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa omalle mukavuusalueelleen yli puolen vuoden kestäneen teknistenlajien räpeltämisen jälkeen. Olen tosin ryhmästämme ainoa, jolla on katutanssitaustaa, joten kukaan heistä tuskin jakaa tätä mielipidettä kanssani. Kaikkien mielestä katutanssituntimme olivat todella ihania ja vapauttavia. Kaikki saivat opettajalta kannustavia kehuja ja rakentavaa palautetta vahvuuksistaan, joihin kannattaa jatkossa katutanssissa ja muissakin lajeissa keskittyä.

Improvisaatio- kompositio tunneilla teimme pitkät ja hengästyttävät lämpät, jotta tanssiminen menisi pään sisältä ja aivojen raksuttamisesta enemmän kehoon ja emme olisi liian itsekriittisiä/ itsetietoisia. Keho osaa kyllä liikkua ilman, että jokaista liikahdusta ja syyseuraussuhdetta tarvitsee murehtia.

Improvisaation teemana oli tanssia luilla eli minimoida turha lihasjännitys, jolloin liike on sulavampaa, rennompaa ja liikeradat isompia. Kehon eri osien tunnusteluun ja liikeratojen löytämiseen käytettiin reilusti aikaa, jolloin sai kaikessa rauhassa etsiä uusia reittejä liikkeilleen. Normaalisti ainakin itse menisin vanhojen tuttujen maneerieni mukaan, mutta nyt en ainakaan vahingossakaan päässyt oikomaan mutkia ja jouduin oikeasti keksimään uusia tapoja itseni liikuttamiseen. Kokemus oli erittäin rentouttava ja olisin voinut jatkaa sitä loputtomiin.

Teimme myös komposition parin kanssa luomamme liikemateriaalin pohjalta ja kaikki pääsivät siinä hyödyntämään omia löydöksiään. Muiden kompositioiden katsominen oli hieno kokemus ja tuntui siistiltä, kuinka lyhyessä ajassa tehdyistä sarjanpätkistä sai aikaan eheän ja mielenkiintoisen koreografian. Tätä menetelmää olisi hyvä muistaa hyödyntää jatkossakin, jos tulee oikosulku koreografioiden tekemisessä. 

Liike tutkimusta tehtiin myös eri tasoilla. Kuten eri kehonosien liikkeitä testatessa, myös lattiatasolla, keskitasolla ja ylätasolla aikaa käytettiin paljon, jolloin uusia liikkumistapoja alkoi lopulta löytymään vanhojen maneerien loppuessa kesken. Teimme myös improvisaatiota pareittain hyödyntäen tasojen lisäksi kontaktia ja kosketusta. Tehtävä oli itselleni aluksi jännittävä, koska sain kunnian olla opettajan parina. Jännitykseni kuitenkin unohtui nopeasti, koska liikkeellisesti meillä toimi todella hyvin ja liikkuminen oli luontevaa ja idearikasta.

Musikaalimme on edennyt hyvin ja kaikki liikemateriaali saatiin tällä viikolla kasaan. Paljon on toki vielä treenattavaa, että saamme koreografiat yhtäaikaisiki ja puhtaiksi. Musikaalin tekeminen on ollut todella hauskaa ja siinä näkyy koko ryhmän kädenjälki. Ideoita on lennellyt pitkin harjoituksia ja olemme saaneet kasaan juonellisesti toimivan, hauskan ja viihdyttävän musikaalin! Kaikki kynnelle kykenevät tervetuloa katsomaan :)

Pidimme ystävänpäivän kunniaksi illanistujaiset. Opiskelijakunta (=itseni lisäksi muutama muu luova soveltaja) järjesti ohjelmaa ja ruokaa. Ilta oli menestys ja kaikki viihtyivät ja rentoutuivat hektisen koulun vastapainoksi :) Opistolla on super kivaa!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti