lauantai 9. helmikuuta 2019

Tanssi yhdistää





Tämä viikko alkoi musikaaliharjoituksilla yhdessä paritanssilinjan opiskelijoiden kanssa. 
Ilmassa oli vähän esiintymisjännitystäkin. Teatteri-ilmaisun opinnoissa meitä on auttanut Anne ja nyt kaikki Annen neuvot tuntuvat olevan kultaakin kalliimpia. Markon ohjauksessa olemme työstäneet teoksen koreografioita. Lissu on huolehtinut markkinoinnista ja tuotannollisista asioista ja luotsannut paritanssilinjan tanssien syntymistä. Anne, Marko ja Lissu tekevät yhteistyötä ja on huippua saada olla mukana tällaisessa produktiossa. Yhdessä tekeminen paritanssilinjalaisten kanssa on tämän produktion paras osa.

Produktioprosessi huipentui FinLänders -tanssiteatteriteoksen esitykseen Sylvään koulun salissa sunnuntaina. Taputukset ja naurun hörähdykset yleisössä palkitsivat tehdyn työn.





Tällä viikolla Janne Aspvik opetti meille myös nykytanssia ja kontakti-improvisaatiota. Tässä työskentelyssä erilaisten liikkeiden kehollinen haasteellisuus on kiehtovaa. Tarvitaan voimaa ja venyvyyttä. Liikkeen virta vie kehoa ja keho synnyttää liikettä ja taas toisin päin. Tunnit sujuivat kuin siivillä ja yhteiset jaetut onnistumiset ja kannustukset täyttivät tanssisalin. Kontaktityöskentelyssä yhteinen tanssi ja tekeminen tempasi mukaansa. Lisää syvyyttä tanssiin tuo tunne toisesta läsnä, vasten omaa kehoa ja tanssillisessa vuorovaikutuksessa.


Suljen silmät
nautin tästä hetkestä

Suljen silmät 
tanssitun tanssin tunnen kehossani vielä pitkään


Suljen silmät 
yhteisesti jaetun hetken tunnen hymyuurteissani vielä pitkää



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti