perjantai 7. joulukuuta 2018

Mikä minua liikuttaa?



Tällä viikolla aloitimme sitten jo uuden projektin, musikaalin työstämisen. Musikaalin aiheena ovat suomalaiset mielenmaisemat. Me taidetanssin opiskelijat valitsimme kaksi tanssikappaletta musikaaliin. Toinen tulee olemaan Elsa, kohtalon lapsi ja toinen Naispaholainen.


Samaan aikaan aloitimme teatterin/ilmaisun opinnot. Ilmaisun opinnoissa luomme musikaaliin hahmot puheosuuksin. Lähdimme työstämään hahmoja ja hahmoille tyypillistä ilmaisua. Teatteritunneilla huomaan, kuinka lähellä tanssi ja teatteri ovat toisiaan. Kumpikin hyödyntävät esiintymisen ja esittämisen elementtejä. Puhe, ääni, ilmeet ja asennot lähtevät kehosta, samoin kuin tanssin liike. Hahmo työstyy mielikuvissa ja pulpahtelee pintaan myös arjessa.


Improvisaation ja komposition tunneilla aloitimmekin tutkimusmatkamme autenttiseen liikkeeseen. Tuokiot ovat kuin sukelluksia omaan kehoon, syvälle pinnan alle. Tutkimusmatkoja, jolloin koskaan ei tiedä, mihin törmää. Joka kerta opin itsestäni jotain uutta. Mietin, miten tämä on mahdollista?


Samaan aikaan valmistaudumme ensi viikon baletin didaktiikan kokeeseen. Kaiken tämän uuden keskellä nykytanssitunnit alkavat tuntua tutulta ja turvalliselta. Viikko päättyi Hops -keskusteluihin, joissa pääsimme purkamaan tuntojamme, pohtimaan asetettuja tavoitteita ja tulevia haasteita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti