tiistai 27. marraskuuta 2012

Suklaa


Tässä Maijulle ja muillekin. Anne Kukkohovikin suosittelee :D


Raakasuklaan ohje


Ohjeita



(netistä poimittu ohje)
  • 0,5-1 dl kookosrasvaa
  • 0,5 dl kaakaovoita (raastettuna)
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 dl carob-jauhetta (voi korvata kaakaolla)
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1-2 rkl macaa
  • 1-2 rkl lucumaa
  • mausteeksi ripaus suolaa, vaniljaa, cayennepippuria
  • sattumiksi kourallinen goji-marjoja ja/tai cashew-pähkinöitä (voi asetella suklaamuottien pohjalle)
Muutamia ekstravinkkejä vielä asiasta innostuneemmille:
Hunaja ei välttämättä sekoitu kovin nätisti pelkästään rasvoihin. Yleensä jauheiden lisääminen kuitenkin auttaa. Jos heittäytyy hifimmäksi, lesitiini on se aine, joka tasoittaa rasvojen ja vetisempien aineiden (kuten hunaja) sekoittumista.
Lisäämällä lucumaa ja carobia lopputuloksesta saa makeamman ja maitosuklaisemman.
Sattuma- ja makukokeiluihin suosittelen kuivattuja marjoja (myös jauheina) ja hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, pippuria, chiliä, yrttejä ja piparimausteita (kaneli, kaardemumma jne.)





2 kommenttia: